Ankskit och fotande

torsdag, 5 juni 2008

Både igår och idag har jag varit ner till ”pölarna” i parken för att se om jag kunde hitta några små dunbollar i form av gräsandsungar.

Igår hittade jag dem direkt på ett bra ställe men idag fick jag lov att ”jaga” runt dem i en dryg timme eller två. Efter detta la dem sig på samma ställe som igår så jag kunde börja fota.

Min taktik har varit jobbig men framgångsrik. Man börjar med att sakta gå mot änderna tills den beskyddande mamman börjar bli lite orolig och kvackar lite. Då stannar man ett tag för att visa att allt är lugnt för att sedan röra sig saaaakta sakta nån decimeter i taget med vilopaus mellan.

Sen kommer det bästa. Man sätter sig långsamt ner på marken så man får bättre vinkel att fota, samtidigt som man sedan flyttar sig några centimeter närmare då och då. Tillslut har jag kommit så nära som 2 meter ifrån änderna. Tålamod och uppmärksamhet lär man ha, men då kan man tillslut få sådana här gulliga bilder:

Andungar

Jag vågar inte ens tänka på hur mycket ankskit det lär ligga på marken där jag har hasat runt på röven två dar i sträck nu…

Bilder kommer till Fotohörnan så snart jag orkar och hinner göra i ordning dem.Lämna en kommentar

En kommentar till “Ankskit och fotande”

  1. Jenny skriver:

    hihi har du ankskit i baken nu då? ;D superfina kort blir det ju iaf så det måste ju vara värt de!

Henriks Fotohörna
DSC_0138
IMG_2881
DSC_1411
IMG_4031
IMG_4007
DSC_2324
oIMG_3187
DSC_5113
IMG_1924
Arkiv
Kategorier