Fritid, fotboll och filmningar

söndag, 15 juni 2008

Äntligen semester! Ska bli så skönt att få göra precis det man vill – ingenting!

Riktigt så illa behöver det kanske inte bli. Tid kommer nog att gå åt både till den här sidan och fotohörnan, men självklart ska jag försöka vara ute i det vackra vädret också. Cykla och fotografera är två saker jag ser fram emot. Apropå vädret förresten så har det naturligtvis börjat regna när jag fick semester, får hoppas att det ordnar till sig snarast.

Såg på fotboll igår mellan Sverige och Spanien där ”vi” självklart gjorde en klassiker i slutet av matchen, något som enbart svenska idrottsutövare lyckas med gång på gång. Det ska ju inte gå, men på något sätt klantas det i slutet och förlusten är ett faktum. Sen är det bara att dra igång och skylla på domaren… vem kan annars ha orsakat förlusten? Att Spanien borde ha haft två straffar skrattades bort med ”man behöver ju ha lite tur”.

Fotboll är en ganska knepig sport egentligen. Nästan alla matcher borde sluta 0-0, men det är där filmningarna och domarna kommer in och avgör.

Mål kan man göra om man filmar till sig en straff eller en bra frispark. Det går även bra om domaren inte blåser för en filmning, vilket gör att hela det laget skriker på domaren medan det andra laget gör mål.

För någon dag sedan såg jag en rumänsk spelare filma så det stod härliga till. Man fick se en ypperlig repris efteråt där kameramannen hade filmat bara spelarnas ben och man såg solklart att han inte träffades ett dugg, speciellt inte på det smalben han sedan tog sig för medan han åmade sig på marken.

Varför tar sig filmarna åt smalbenen för? Det är ju det enda stället på kroppen de faktiskt har skydd på…

Eftersom Sverige måste spela minst oavgjort mot Grekland på onsdag antar jag att de måste hålla nollan för att klara sig vidare. Sverige har för få fuskare i laget så det är ju svårt att göra mål. Hoppas gräsätaren Ljungberg kan ordna straff, då kanske vi har en chans.

Uppdatering: En schweizare fick en spark på händera och togs sig naturligtvis åt ansiktet och näsan. Det borde verkligen sändas en dokumentär om fotbollens filmare…Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_0632
DSC_0837
DSC_0984
DSC_2277
IMG_2560
IMG_3956
DSC_0438
DSC_1580
DSC_2340
Arkiv
Kategorier