Ge upp nån gång!

onsdag, 18 juni 2008

Vad är det med Sverige och stora mästerskap i fotboll? Det ska trissas upp i flera år i förväg av media, gärna utan att Sverige ens har kvalificerat sig än. När sedan någon så kallad stjärna har krämpor någonstans låter det som att han knappt kan ta sig ut på plan utan att falla i koma, men visst sjutton ska han spela.

Sen kommer vi till kommentatorerna…

Herre jävlar säger jag bara. Det verkar inte som de tittar på samma match som jag gör. ”Sverige har bra försvar” lät det en kvart in i matchen, samtidigt som det såg ut som att ryssarna lekte runt lite på en träning med blågula pinnar som motståndare.

Sverige hade inte en chans mot Ryssland ikväll, det kändes som det blev 50 mot 2 i målchanser och det borde egentligen ha blivit mer än 2-0 till Ryssland. Senast jag tyckte Sverige spelade okej och kunde mäta sig mot ganska bra lag var -94, men det är inte direkt intrycket media försöker ge år efter år.

I 82:a minuten började kommentatorerna erkänna att svenskarna inte hade nåt bra försvar, för nu(?) såg det ut som ryssarna kom igenom för lätt. Sen höll de på att försäga sig med att vi borde fattat att det skulle gå så här mot de duktiga ryska spelarna. Hmm…

Vore ju skoj om någon som hade koll på fotboll kunde säga som det var nån gång innan ett mästerskap. Som det är nu (och har varit i en herrans massa år) tävlas det om vem som kan sätta Sverige på högst pedistal så besvikelsen blir så stor som möjligt.

Det jäkliga är ju att man går på det och hoppas lite ändå varje gång, trots att man vet hur dåliga Sverige är…Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
IMG_1541
DSC_6046
DSC_6082
DSC_2708
DSC_4265
IMG_3966
DSC_0138
DSC_2387
DSC_5230
Arkiv
Kategorier