Prylar gör mig galen

måndag, 23 juni 2008

Varför ska det vara ett sånt helvete att skaffa nya prylar för? Om man bryr sig det minsta över kvalitet vill säga, annars finns det nog inget enklare.

För en sån som jag som brukar ägna veckor och ibland månader på Internet innan jag ska köpa en pryl så kan det bli rena självplågeriet tillslut. Jag kollar recensioner och vad som skrivs på forum om för- och nackdelar för olika märken och modeller. Söker hit och dit, kollar specifikationer men framför allt lär mig nya saker hela tiden.

Det jobbiga är att man kan hitta fel och brister på vad som helst. Alltid är det någon som har fått en felaktig vara eller någon som hittat nåt pyttefel och blåst upp det till gigantiska proportioner. Tyvärr är det även dem som hörs och syns på nätet, de som klagar på något. Alla som är nöjda och glada sitter såklart oftast hemma och är tysta.

Har tänkt köpa en ny monitor (skärm) till datorn och senaste veckorna har jag börjat min ”research” för att lära mig så mycket som möjligt så jag kan lägga pengarna på något bra. Har en 19-tums tjockskärm som börjar bli till åren nu och trodde först en relativt billig 22-tums widescreen-monitor skulle vara en fin uppgradering. Inte det nej. Med widescreen får jag plats med lika mycket på höjden med en 22-tums som med min gamla 19-tummare, ingen ökning trots att 7 år har gått sen jag köpte den.

Stryk 22 tum, in med 24 tum, öka budget.

Korrekta färger är ett stort plus då jag håller på mycket med grafik och bildbehandling, däremot behöver jag ingen ”snabb” skärm då jag sällan spelar spel. Tyvärr för min del är de billigaste monitorerna egentligen sämst lämpade för bildbehandling.

Stryk alla billiga 24-tums, öka budget.

Hittar tillslut en monitor som kan passa och börjar förlika mig med tanken att min budget har växt till den dubbla sen jag startade. Börjar rabbla mig igenom den ena recensionen efter den andra och söker i forum efter folk som tycker till om bildbehandling med den monitorn. Såklart hittar man en hel del som är fel och problem hit och dit samtidigt som den verkar vara helt okej (samt 25% rabatt i några dagar till).

Vad händer då? Jo min gamla hederliga skärm som har tuffat på i 7 år flimrar till lite och börjar sedan stinka bränd elektronik! Va faaaan?! Inte NU!

Undra om den blev svartsjuk när jag nästan bestämt mig att pensionera den? Lyckligtvis fungerar den som den ska nu, säkert bara en liten dammtuss som brann upp.

Efter att nu i stort sett ha bestämt mig vilken monitor jag ska köpa, även om det blir något dyrt, hittar jag naturligtvis ytterligare roliga problem. Jävla Internet…

Kan ingen bara säga: ”Köp den här, ingen har haft problem, alla är supernöjda.”?Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_0925
DSC_1718
IMG_1786
DSC_1152
DSC_2956
DSC_1416
DSC_5325
DSC_3481
DSC_5792
Arkiv
Kategorier