GPS – Ganska Pissigt System

onsdag, 23 juli 2008

Igår var det en tripp till Jönköping och IKEA som gällde, och dessutom test av GPS för första gången. För två personer som inte är vana att åka själva ut i ”stora världen” så var väl det inte världens bästa grej.

Med GPS:en ställd på IKEA i Jönköping (eller nära nog åtminståne) så började färden från Skara. Allt gick fint ända fram tills dess att våran från Internet utskrivna färdväg och GPS:ens val började gå isär. Vi valde tyvärr att lita på GPS:en.

Iväg bar det ut på landet innan Jönköping. Ingen E4 i sikte och helt plötsligt befann vi oss mitt i stan utan att själva ha det minsta koll på läget.

”Sväng vänster, nu”

Va?! Det går ju för *piiiiip* bara att åka höger!

Efter att ha svängt ”fel håll” ville GPS:en bara att vi skulle åka runt och försöka igen. Suck.
Det fick bli att trotsa GPS:en ett tag och efter en liten stund hittade vi skyltar mot A6 och IKEA.

Hemvägen blev minst lika rolig. Vi hade blivit tillsagda att se till så vi inte hamnade i Göteborg och självklart gjorde vi därför allt för att inte åka mot Göteborg. Så när vi fick valet att ta E4:an antingen mot Göteborg eller Stockholm tyckte vi det senare verkade mycket rimligare… förutom den lilla detaljen att vi då hamnade på fel sida Vättern. Detta upptäckte vi dock ganska snabbt och kunde vända och följa det lilla sunda förnuftet vi hade kvar.

Allt slutade lyckligt tillslut, om än något senare på kvällen än vad vi räknat med.

Nä, GPS är för folk som vet precis vart de ska. Frågan är då vad man ska ha GPS till?Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_1139
IMG_2822
IMG_1732
IMG_0065
DSC_1207
DSC_3307
DSC_4008
DSC_0252
DSC_4689
Arkiv
Kategorier