Skara har ett har-harem

lördag, 26 juli 2008

Var ute på kvällspromenad igår, eller kanske snarare nattpromenad för de flesta människor. Alldeles på slutet av rundan såg vi två harar sitta och lyssna intensivt.

”Så de är två stycken åtminstånde, så kul! Jag har bara sett en här förut.” lät det då och vi fortsatte promenaden.

5 minuter senare ser vi ytterligare två harar. Och vad är det där till höger om dem? En liten mindre och mer otydlig hög… en till! Måste vara en unge.

”Fem harar! Har aldrig sett så många i mitt liv.”

Och inte var det slut där heller…

Vi hinner inte gå mer än 40 meter så kommer nästa skuttandes en bit framför oss och hoppar in bland buskar och träd. Ser en person komma gåendes med en hund så det är ingen idé att försöka smyga runt haren, den kommer att bli skrämd ändå. Börjar gå igen och vips kommer en hare hoppandes bara några meter ifrån oss. Vi trodde först att det var samma hare, men nejdå, så fort vi går några meter till skrämmer vi haren i busken som då hoppar över vägen och försvinner.

Som hobbyfotograf med intresse av djur och natur vill jag såklart gärna ha dessa gynnare på bild, men harar är inte direkt långsamma och svårskrämda. Idag tar jag nog kameran med ändå om det blir promenad, även fast det är kolsvart ute… man vet ju aldrig.

Men sju harar inom loppet av 5-10 minuter, har aldrig varit med om liknande.

Verkar som Skaras harar förökar sig som… kaniner?Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
IMG_3112
DSC_1416
IMG_1652
DSC_1184
DSC_5897
DSC_1411
DSC_1718
DSC_3480
IMG_3312
Arkiv
Kategorier