Mobilberoende

torsdag, 11 december 2008

Hade som vanligt svårt att gå och lägga mig igår, nattmänniska som jag är. När jag väl skulle sova plockade jag med mig min trogna mobil, den brukar få kämpa hårt på morgonen med diverse alarm för att få upp mig.

Till min förvåning märkte jag att det stod på mobilen att man skulle ställa in tid och datum helt plötsligt. Av någon knepig anledning hade det tydligen nollställts. Mobilen var dessutom seg som sirap och jag var trött. Råkade först av misstag ställa in datumet på 2005-01-01, så jag ändrade det till rätt datum…

Då jäklar blev det liv i luckan!

Mobilen började bläddra igenom samtliga kalenderalarm jag hade inlagda sen 2005. Jag tröck som en galning på röd lur för att ta mig därifrån medan mobilen tjöt på med larm efter larm. Efter några svettiga sekunder lyckades jag på något vis slå av telefonen.

Jag som brukar vara så tyst och smidig om nätterna… får väl se i kommentarerna om jag väckte någon. =)

Hur som helst, historien slutar inte där heller. När jag väl hade fått ordning på telefonen kom jag på en lite skrämmande tanke. Undra om jag har snoozat sönder mobilen?
Jag är extremt beroende av mobilen. Inte för att ringa på eller skicka sms, det kan nästan kvitta, men den är nästan ett måste när jag ska upp på morgonen.

Har visserligen en analog väckarklocka, men självklart hade den gett upp och stannat för bara ett par dagar sedan. Det slutade med att jag mitt i natten och mörkret rotade igenom skrivbordslådan efter batterier till väckarklockan. Hittade ett gäng som lika gärna kunde vara använda redan.

Mobilen fungerade åtminstone i morse, så hittills är allt väl. Det positiva är att man äntligen har en anledning att skaffa ny mobil… den kan ju ge upp vilken dag som helst.Lämna en kommentar

En kommentar till “Mobilberoende”

  1. Jenny skriver:

    Haha nepp vaknade INTE! Inte hört ett ljud som vanligt. Du kan nog leva rätt mycket innan jag vaknar. Sover så tryggt så 🙂 Hmm kanske ska önska dig en ny väckarklocka av familjen?! Det vore något det!

Henriks Fotohörna
DSC_4992
IMG_1790
DSC_4185
IMG_3285
DSC_1168
IMG_3951
DSC_0835
DSC_2898
IMG_3697
Arkiv
Kategorier