Årets Idol-spektakel

lördag, 13 december 2008

Då var det äntligen färdigt med årets svenska Idol-spektakel. Rätt person vann, men det var ju knappast som att han hade något motstånd. Resten av startfältet var ju omogna 16-åringar… och från Sverige.

Alice hade katastrofala låtval i finalen. Att hon ska hålla sig till rockigare låtar som dem från Pink och Kiss är rent skitsnack. Hon är alldeles för glad och snuttig för det, ingen attityd. Hon gjorde åtminstone vinnarlåten minst lika bra som Kevin.

Apropå vinnarlåten förresten. Förmodligen behöver jag inte kommentera något eftersom de flesta har egna öron, men här kommer det ändå. Som vanligt är vinnarlåten ett hopkok av minst ett par gamla hits och sedan slänger man in en klyschig text till detta. Den här gången var det ”Sometimes when we touch” samt ”Nothing’s gonna change my love for you” som rullade i bakgrunden på ett ganska pinsamt uppenbart sätt. Den senare satt jag och nynnade på redan i Kevins andra refräng, kom bara inte på vad den hette (men det hjälpte bland annat Aftonbladet till med).

Nä, det går utför med svenska Idol. Trodde inte det kunde bli mycket sämre startfält efter förra året, men med ny jury kunde man tydligen nå nya ”höjder”.
Om man skulle ta alla ettor och tvåor från Idols fem säsonger borde det bli en hyfsad final.

Nästa år tycker jag att juryn plus svenska folket plockar ut 10 finalister och sedan skickar vi iväg dem till Amerikanska Idoluttagningarna (utan att juryn där vet något naturligtvis), bara för att se hur bra de verkligen är.Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_0636
DSC_1217
DSC_5560
DSC_1422
IMG_1660
DSC_1292
DSC_4101
DSC_0901
DSC_4603
Arkiv
Kategorier