Det var bättre förr… oftast

onsdag, 28 januari 2009

Tanken ”Det var bättre förr” borde kanske inte dyka upp i huvudet när man är relativt ung. Inte förrän man är en gammal gubbe som inte orkar lära sig allt nytt som ständigt händer och sker. Tyvärr måste jag väl säga att jag redan nu tycker att det mesta faktiskt brakar i väg åt det hållet… att det var bättre förr.

För att inte deppa ner mig för mycket över det försöker jag komma på något som faktiskt inte var bättre förr. När man var liten till exempel. Då fick man minsann höra att när ens far- och morföräldrar var små gick de till skolan… flera mil… i meterhög snö… på oplogade vägar… med ett par skor som alla 12 syskon fick dela på. Så nog kunde jag gott cykla 2,5 km till skolan, hette det.

Undra vad jag ska säga till mina barn egentligen? Jättelat var jag ju inte, när jag var liten alltså, så någon liten historia borde jag kunna klämma fram.

Kommer till exempel ihåg när jag var runt 11-12 år  då jag cyklade till skolan på vintern, med två tunga väskor på styret innehållandes all min hockeyutrustning. Dessutom höll man i ett par hockeyklubbor också, på något vis. Sedan var man i skolan hela dagen, släpade iväg väskorna till musikskolan och därefter vidare till ishallen. Där hade man ca 7 minuter på sig att krångla på sig all hockeymundering. Efter träningen fick man sedan glatt vingla hem på cykeln med väskor och klubbor dinglandes farligt nära hjulen.

Frågan är väl kanske vad dagens bortskämda snorungar kommer att säga till sina barn?
”Du, när jag var liten hade min pappa inte ens AC i bilen. Man satt och huttrade i flera minuter innan man kom till skolan. Så inget gnäll nu!”Lämna en kommentar

En kommentar till “Det var bättre förr… oftast”

  1. Jenny skriver:

    Haha åhh vad hemskt! Så lata får inte vår/a knattar bli..

Henriks Fotohörna
DSC_3703
DSC_1608
IMG_4003
DSC_5325
DSC_2425
IMG_4508
DSC_2942
IMG_4302
IMG_4406
Arkiv
Kategorier