Små och stora störande saker

måndag, 13 april 2009

Det finns många saker som kan störa i vardagen. Allt från att (nästan) ingen i hela Sverige kan sitt jobb till små vardagliga saker som när det kommit en ny ”praktisk” förpackning till mjölken.

Om vi börjar med det första och största, det som stör mig mest för närvarande. Antalet fel av något slag som görs på arbetsplatser runt om i landet måste vara katastrofalt hög. Titt som tätt råkar jag själv eller någon bekant till mig ut för att någon gör fel. Antingen är det stora fel så som, tja jag vet inte, fel gravering på en dopgåva? Eller också är det små irriterande fel, som att inte rabatten är dragen på ICA och man måste antingen gå tillbaka och be om 2 kronor tillbaka eller släppa det och fnysa av grinighet i en kvart medan man knatar hemåt.

Jag är utomordentligt duktig på att upptäcka fel och det skulle faktiskt vara rätt skoj att arbeta som någon slags felkontrollant – dock inte en sådan som rensar bort trasiga kakor från ett löpande band. Nä, mer att jag skulle ut och kontrollera och effektivisera arbetsplater runt om.

Någon som vill anställa mig?
Varnar dock för att arbetslösheten kommer gå upp till minst 50% innan jag är klar…

Nu till de mindre störande, men dock störande sakerna.

Cloetta har nytt utseende på bland annat Plopp. Det är numera fullkomligt omöjligt att bara äta en bit, om man vill slippa få kladdig toffeefyllning i väskan eller fickan vill säga. Tre bitar sitter nämligen ihop, utan ”chokladvägg” mellan, så ingen chans att bryta av en bit och stoppa undan resten längre. Kul!

Arla har under en tid testat en ny mjölkförpackning som ska vara enklare att öppna och lättare att hälla ur. Superbra för reumatiker och allmänt klena människor. MEN… vad händer om man har ont om plats i sitt lilla kylskåp och lägger en öppnad förpackning ner? Jo, nästa dag får man ägna en bra stund åt att torka rent varor och kylskåp, och gråta lite över spilld mjölk. Arla kanske ska testa med en bättre skruvkork som inte läcker som ett såll?

Kalorier. Det är ett evigt tjat om kalorier. Alla som inte är anorektiker bör ju banta numera och då är det viktigt att räkna kalorier. Sen att de flesta pratar om kalorier (cal) när det egentligen är kilokalorier (kcal) det handlar om, det är väl skit samma? K som i kilo, som i 1000 alltså, som alla får lära sig i grundskolan.

Enligt Aftonbladet är det 440 kalorier i en chokladmuffin. Behöver man 2000 kcal på en dag kan man alltså trycka i sig drygt 4500 chokladmuffins om man vill. Eller varför inte smacka i sig ca 1700 pizzor á 1200 ”kalorier” istället?
Jättebra om det funkade att räkna så om man försöker gå ner i vikt. För mig som vill gå upp i vikt kan det dock bli kämpigt.

Som avslutning och bonus kan jag passa på att retas lite med de som säger ”virusprogram” när de menar antivirusprogram. Virus är det man vill ha bort, antivirus det man använder för att inte få (eller ta bort) virus.
– ”Kan du installera virusprogram i våran dator?”
– ”Javisst, vilket virus vill ni ha? Trojanska hästar är ganska populärt just nu, skulle det kunna vara något?”
– ”Ska det vara något som plockar bort viktiga filer, eller ett som bara slänger upp störande varningsrutor?”Lämna en kommentar

2 kommentarer till “Små och stora störande saker”

  1. Jenny skriver:

    Haha..riktigt kul att läsa din blogg! 🙂 Speciellt det om virusprogram.. känner ju igen mig lite hihi

  2. […] Aftonbladet är igång igen, den här gången med en grej som jag raljerade om i min blogg för ett drygt år sedan, se sista stycket i det här inlägget. […]

Henriks Fotohörna
DSC_1108
DSC_1774
DSC_4205
DSC_1518
IMG_2199
DSC_0855
DSC_0567
DSC_1218
DSC_1432
Arkiv
Kategorier