Sagan om andungarna och det stora stupet

lördag, 23 maj 2009

Fem stycken var de i den lilla gruppen gräsandsungar som plaskade runt i den stora sjön. Mitt i leken beger sig plötsligt fyra av dem iväg på den långa resan som går via bäcken till den mindre sjön, där friheten väntar.

Den femte stackaren märkte efter en liten stund att han blivit lämnad ensam och började pipa hysteriskt. Han skymtade syskonen precis innan de försvann bakom kröken. Han pep efter de andra, samtidigt som hans små ben började paddla så fort som det bara gick. Efter tre rejäla ruscher hade han bokstavligt talat sprungit ikapp de andra.

Precis där den lite mindre av sjöarna ska börja, tornar det plötsligt upp ett stort och skrämmande stup där vattnet bara forsar ner mot de små liven.

De fem krabaterna samlas och pratar ihop sig en stund, på tryggt avstånd från kanten, innan en av dem bestämmer sig för att leda gruppen mot helvetesstupet.

Andungar vid helvetesstupet

De tittar oroligt upp ett litet tag, sen tar de sats en och en och försöker…

Andunge övar simhopp

…men misslyckas tyvärr.

Efter många tappra försök får de lov att vända om, i tron om att allt hopp är ute. Det är då de hittar stenen som ska ta dem till friheten i andra sjön. Via stenen traskar de upp, över bron och runt det hemska helvetesstupet som vrålar nedanför dem.

Och så slutar sagan om de fem tappra gräsandsungarna…Lämna en kommentar

En kommentar till “Sagan om andungarna och det stora stupet”

  1. Ninna skriver:

    Så fin liten saga med ett lyckligt slut, och vilken ögonblicksbild på den lilla ungen i vattenfallet ! Kul! / Ninna

Henriks Fotohörna
DSC_2870
IMG_2318
DSC_0266
DSC_1762
IMG_3373
DSC_4265
DSC_4137
DSC_5387
IMG_4096
Arkiv
Kategorier