Wii Sports Resort & Wii Motion Plus

tisdag, 11 augusti 2009

Wii Motion Plus

Efter tre år har Nintendo äntligen fått tummen ur och rättat till det största felet på deras spelkonsol Wii. Istället för slumpvisa rörelser och viftningar ska man numera kunna styra spelen med mer exakta rörelser i 3D. Alltså precis som alla förväntade sig att det skulle vara från början.

Såklart är inget automatiskt eller gratis. För det första måste man skaffa ett litet tillbehör kallat Wii Motion Plus till samtliga av sina kontroller, så det kan ju gå åt en del pengar. Det andra kruxet är att inga gamla spel automatiskt blir bättre, så det är bara nya spel som kan utnyttja tekniken.

Wii Sports Resort

Köper man Wii följer spelet Wii Sports med, vilket mest skulle vara en demonstration av kontrollerna men som har blivit ett av de mest uppskattade spelen. Uppföljaren är nu här och heter Wii Sports Resort och av en händelse släpps det samtidigt som Wii Motion Plus, som dessutom följer med spelet.

Jag kommer att recensera hela spelet så småningom, men några första intryck kan jag åtminstone klämma ur mig nu. Antalet sporter har utökats till 12, där Bowling och Golf känns igen sen tidigare. Golf går till och med att spela den här gången, vilket alltid är ett plus.

Två dumma saker smög direkt in i mina tankar när jag började spela. Dels blev jag besviken på att det inte finns flera olika utmaningar inom varje sport. Vissa sporter, som till exempel golfen, har bara en grej och det är att spela vanlig golf. Inga ”Träffa måltavlor” eller ”Puttnings-utmaningar” här inte. Det andra är highscore-listor, som jag tyckte kunde utvecklas enormt från förra spelet. Där har de istället gjort det sämre och nu är det svårt att ens veta vad ens eget rekord är! Jag hade hoppats på kanske en topp 3-lista för en själv per sport och en gemensam topp 10-lista eller något, och båda ska man naturligtvis komma åt på ett enkelt sätt.

Det finns dock mycket som är kul och det mesta fungerar som det ska, mycket tack vare Wii Motion Plus. Ska man nämna en sport där det lilla tillbehöret är helt avgörande så är det Pingis (Bordtennis). Man kan röra racketen och slå precis som man skulle i verkligheten, med några undantag. Man kan till exempel inte vinkla racketen nedåt eller göra några överdrivna specialslag. Det känns dock väldigt naturligt att skruva bollen och oftast går den precis som man kände att den skulle gå. Om man är hyfsad på pingis i verkligheten vill säga.

En liten sak att säga om Wii Motion Plus är att den kan ”tappa bort sig” så den pekar åt fel håll, speciellt i sammanhang där man viftar och vrider med ganska häftiga rörelser som man gör i bland annat pingis. Jag märkte av det mer vid svårare motstånd, när det blev lite längre och svårare bolldueller. Man kan dock återställa Motion Plus mitt i spelandet med ett enkelt knapptryck, och med lite träning går det att göra utan att förlora bollen också.

Det kommer att bli spännande att se vad som görs till Wii Motion Plus framöver, jag ser fram emot ett antal kanonbra sportspel. Det finns definitivt potential.

Wii Sports Resort gillar jag överlag, även om jag är rejält besviken på vissa saker. Allt verkar fint vid första anblick, men det är något som inte står rätt till. Lite som bilden nedanför…

Wii Sports Resort - SwordplayLämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_1378
IMG_2547
DSC_1396
DSC_5828
DSC_4556
DSC_4996
DSC_2557
DSC_0801
IMG_3952
Arkiv
Kategorier