Smidigt Posten…

torsdag, 17 september 2009

Idag hade jag fått paket i postfacket, vilket alltid är trevligt. Tyvärr består ju världen till  stor del av folk som inte tänker efter ordentligt, så min lycka var ganska kortvarig.

Det visade sig att mitt paket var uppskattningsvis 2 cm högre än luckan det skulle ut igenom. Är man hyfsat klar i knoppen inser man ganska snabbt att det är fysiskt omöjligt att få ut paketet ur brevlådan. Ungefär lika omöjligt som när man var liten och försökte trycka in den fyrkantiga klossen i det runda hålet.

Posten har naturligtvis nyckel till hela skåpet med postfack så de enkelt kan slänga in stora mängder post. Men borde man inte som brevbärare fundera en liten sekund om paketen går ut genom luckan?!

Och vad gör man egentligen när man inte får ut sitt paket? Står och väntar på brevbäraren nästa dag? Ringer till Posten och ber de komma med nyckel? Ringer brandkåren så de får yxa upp skåpet?

Lyckligtvis slapp jag ta reda på det, jag visste nämligen att innehållet inte skulle vara så stort som kartongen var.
Så det var bara att kavla upp ärmarna, in med näven bland de sylvassa stålkanterna, pilla upp tejpen och slita isär halva kartongen, vända och bända ut innehållet för att tillslut mosa och riva ut kartongbitar tills postlådan var tom.

Det tog bara tre  minuter och ett otal skrapsår att hämta posten idag, tänk vad smidigt det är att få sina paket hemskickade…Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_2920
DSC_1299
IMG_3697
DSC_0239
DSC_1779
DSC_1764
DSC_5885
IMG_1732
DSC_2941
Arkiv
Kategorier