Envis som synden

lördag, 31 oktober 2009

Sitter mitt i natten och kämpar med en låt. Den här gången är det 21st Century Breakdown med Green Day som jag valt att spela in. Kan konstatera efter att ha spelat in all gitarr att det var ett jävla dumt låtval, men va fan… det går nog att klippa ihop något som låter okej tillslut.

Noter till trummor hittade jag aldrig, så det blev till att lägga in not för not själv (MIDI). Trioler är alltid snyggt, men inte direkt skoj att programmera in. Basen var något lättare, men jag vet fortfarande inte om den är ”rätt”. Men så länge det inte låter tokfel så är jag ganska nöjd.

Just det, envis som synden var det jag skulle nämna något om ja. Det har jag hört sen jag var liten att jag är, och det stämmer oerhört bra det. Vi kan väl säga så här: jag är inte jätteduktig på gitarr och kan egentligen bara spela enkla saker. Den här låten innehåller tyvärr inte bara enkla saker (för mig). Att man aldrig lär sig att välja låtar som man kan spela.

Jag brukar dela upp låtarna och spela in kanske en vers, en refräng eller ett solo i taget och sedan klippa ihop fint tillslut. Räknade nyss ut att jag har spelat in 564 små snuttar på ungefär 3 timmar och 43 minuter tillsammans.
Hur lång är låten? Ca 5 minuter.

Visst, det är två gitarrer samtidigt ibland i låten, men ändå.
Därmed kan man konstatera att:

  1. Jag är inte speciellt säker på gitarren
  2. Jag är envis som synden

Nä, dags att återgå till det roliga jobbet att välja ut de bästa av mina 564 gitarrsnuttar och förmodligen klippa och klistra lite också.Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_5237
DSC_0768
DSC_1447
DSC_1136
oIMG_2955
IMG_1282
IMG_3507
DSC_1499
DSC_1502
Arkiv
Kategorier