E3 2010 – Microsoft

tisdag, 15 juni 2010

E3 är igång för i år och jag tänkte det skulle kunna bli ett intressant år när nu både Microsoft och Sony har hakat på trenden med ”hoppande och viftande” som Nintendo kört ett bra tag.

Microsoft var först ut – idag får jag väl säga – trots att klockan är… sent.

Deras kamera som ska fånga alla dina rörelser på bild visades redan förra året på E3 och hette då Natal. Numera heter den Kinect som ska vara något hopkok av kinetic och connect – och dessutom ska det uttalas ”connect” eller väldigt snarlikt. Min hjärna kan fortfarande inte läsa om Kinect utan att hänga upp sig på ordet, även fast jag har läst om tingesten till och från i 7-8 timmar.

Förmodligen vänjer man sig tillslut. Revolution blev ju Wii (wee = kiss) för Nintendo, så allt verkar ju funka.

Hur som helst…

Xbox-ägarna presenterades med en massa uppföljare till FPS och ”pang pang”-spel, så det var som vanligt alltså. Kommer naturligtvis sälja som smör. Men efter bara en liten stund hände något konstigt… tuffa Microsoft blev barnsligt fjantiga och det var minst lika pinsamt som Nintendos två tidigare år. Skådespelare som låtsades ha roligt, en massa snuttigull och barnspel. Tyckte lite synd om den välregisserade flickan som visade Kinectimals. Kan inte barn ha kul utan manus? Övertydligt också med många tjejer på scenen som skulle locka barnfamiljer och icke-spelare till Xbox.

Xbox-spelarna som tycker de är så ”hardcore” måste ju tyckt detta var superbra förstår jag.

Ska man säga nånting positivt så kan nog diverse fitness-spel och dansspel vara utmärkt för  Kinect.

Microsoft och Sony brukar ha betydligt bättre presentationer än Nintendo, så jag är smått oroad för hur lågt Nintendo kan sjunka nu. Fast de behöver nog inte bry sig, de har ju småbarnsfamiljerna och 80-talsnostalgikerna kvar oavsett skulle jag tro.

Vi får se i morgon helt enkelt. Fy fasen vad jag yrar, dags att sova istället…Lämna en kommentar

En kommentar till “E3 2010 – Microsoft”

  1. Joakim Wulf skriver:

    Kinetic, denna hype:ade Eye Toy, lär ju inte tilltala någon gamer.. överhuvudtaget. Ser ju bara fjantigt ut, dessutom vill jag personligen sitta ner i soffan med en handkontroll i handen eller med en arkadsticka i knät. Studsa runt framför tv:n som ett jävla miffo känns ju direkt avtändande om jag ska vara ärlig.

    Nintendo? Jadu… man kan ju alltid drömma om att det blir nåt kul av det hela, men jag liksom du tvivlar på den biten.

Henriks Fotohörna
DSC_1438
DSC_4253
DSC_2936
DSC_1412
DSC_1152
DSC_1003
DSC_1230
DSC_3481
IMG_0980
Arkiv
Kategorier