E3 2010 – Nintendo

onsdag, 16 juni 2010

Nintendo drog direkt fram sitt trumfkort för garanterat jubel med kommande Zelda till Wii. Tyvärr blev det mest pinsamt och pannkaka av allt då inte en enda rörelse med kontrollen verkade registreras korrekt i spelet. Förklaringen var att trådlösa överföringen stördes, och så här i efterhand verkar det vara bekräftat att kontrollerna fungerar som de ska.

Efter detta blev det ganska olikt Nintendo E3-år med Wii. Inga balansbrädor, ingen Vitality Sensor, inga nya prylar som ingen vet hur de kommer användas, ingen Reggie Fils-Aime som spelade något barnsligt party-spel.

Istället presenterades en rad spel där många definitivt har potential till att bli riktigt bra. Några spel verkar lite trista och har förmodligen bara försäljningsrekord att se fram emot (dvs Wii Party).

Några spel som åtminstone jag ska hålla ögonen på är dessa:

  • The Legend of Zelda: Skyward Sword (en självklarhet)
  • NBA Jam (nostalgi från SNES, mycket trevligt!)
  • Mario Sports Mix (Mario brukar sällan göra en besviken)
  • GoldenEye 007 (spelade aldrig GoldenEye till N64, så lite sugen är man allt)
  • Disney Epic Mickey (verkar riktigt intressant)
  • Kirby’s Epic Yarn (mysigaste utseendet på ett spel någonsin!)
  • Metroid: Other M (är smått skeptisk fortfarande, men hoppas på Super Metroid-känsla)
  • Donkey Kong Country Returns (oerhört trevligt att se DK Country tillbaka i gammal god stil!)

Sedan hade vi den nya bärbara skapelsen Nintendo 3DS där man ska kunna uppleva 3D utan glasögon. De som testat maskinen verkar mäkta imponerade, och med tanke på spelen som kommer så kan det här bli en braksuccé för Nintendo. För en lagom succé hade det förmodligen räckt att bara släppa Nintendogs + Cats.

Överlag en positiv presentation av Nintendo. Visserligen är jag inte helt objektiv, men å andra sidan har jag tyckt att de två tidigare årens E3-presentationer från Nintendo har varit mest skräp.Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_1286
DSC_1092
DSC_1526
DSC_5275
oIMG_2853
IMG_3793
DSC_0338
IMG_3952
IMG_3657
Arkiv
Kategorier