E3 2010 – Sony

onsdag, 16 juni 2010

Nintendo hade precis presenterat sin Nintendo 3DS och varit tydlig med att man inte behövde dyra glasögon för att uppleva 3D.

Sony börjar såklart sin presskonferens med att be publiken sätta på sig brillorna, för nu jäklar ska det bli 3D!
Fin tajming Sony…

Sedan var det igång. FPS i mängder, krig, blod och vapen, förrenderade filmer med snygg grafik, ett konstant tjatande om 3D, men framförallt: minimalt med hur spelet egentligen ser ut och spelas.

Det som jag tyckte skulle bli intressant var Move, Sonys rörelsekänsliga kontroll med… ehm… ”inspiration” från Nintendo. Spelet Sorcery såg ut att funka bra med Move, men å andra sidan är jag ganska säker att Wii Motion Plus kan göra samma sak. Detta gäller även Tiger Woods PGA Tour 11, som presenterades som om det var en nyhet att spela golf på det sättet Wii-ägare har gjort ett tag nu. Men visst, PlayStation har ju HD-upplösning, vilket de även påpekade gång på gång.

Nu har jag inte spelat Tiger Woods PGA Tour 10 på ett tag, men spontant såg det ut som Move hade mer fördröjning än Motion Plus. Ska bli intressant att följa, för om så är fallet tror inte jag Move blir någon dundersuccé.

Sonys presskonferens var oerhört lång, eller bara oerhört tråkig. Visst, jag bryr mig inte på samma sätt som med Nintendo, men ändå. Inget jätteskoj hände egentligen.

Måste bara nämna Kevin Butler också, har aldrig hört talas om eller sett honom förut så jag blev lite förvånad. Antar att man antingen älskar eller hatar honom.
Oavsett så har han talets förmåga och han talar rakt till PlayStations största målgrupp. Omogna män.Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_6046
DSC_0811
oIMG_1228
DSC_0910
DSC_1387
IMG_4056
DSC_1003
IMG_4231
DSC_0864
Arkiv
Kategorier