Fy fan för svenskar och media

lördag, 5 mars 2011

Måste bara skriva av mig lite eftersom det, som vanligt, skapats en höna av en fjäder när det gäller Norge mot Sverige och Northug mot resten av världen.

Okej, kanske inte det mest sportsliga man sett när Northug stannar till lite snabbt på mållinjen efter att (faktiskt) ha utklassat de övriga. Men så jävla farligt var det inte och det behöver inte ältas en hel dag efteråt! Sverige tog ändå silver idag, trots att det egentligen bara var Rickardsson som gjorde riktigt bra ifrån sig.

(Grattis grabbar!)

Det verkar för övrigt inte vara många reportrar och journalister (eller svenskar för den delen) som faktiskt har sett stafetten med Anders Blomquist och Jacob Hård som kommentatorer. Northug blev där liknad vid en vallhund som vallade fyra får på sista sträckan och det var därifrån Jonas Karlsson spann vidare genom att först (felaktigt) säga att Blomquist hade liknat Northug vid en varg men att han på mållinjen snarare betedde sig som en gris. So what? Alla normalt funtade människor förstår precis vad herr Karlsson menar, men lik förbannat ska det blåsas upp i svensk press först och sedan ska norska reportrar direkt springa till Northug och säga att svenskarna kallar honom gris?!

Sen har vi Yvette som intervjuar åkarna nere i den mixade zonen… hon bräcker de flesta när det gäller att ställa dumma frågor. Men jag tror jag ärar henne med ett eget inlägg framöver istället. Idag ägnade hon halva tiden till att fråga var och en i svenska silverlaget vad de tyckte om Northugs tilltag på upploppet. Bra Yvette!

En norsk reporter frågade också Northug vad han tyckte om att många svenskar var upprörda över vad han gjorde på upploppet. Då sa Northug (fritt översatt): ”Bra, då har vi lyckats. Utöver att vi tog guldet.”.
Mycket bra sagt, tycker jag.

Just ja, bara för att visa på hur långt detta har gått överstyr. Aftonbladet är ju världsmästare på att skriva skitartiklar som folk stör sig på och i värsta fallen brukar de ha kanske 200-300 kommentarer på en artikel om det är ett ämne som upprör.
I skrivande stund har artikeln ”- Karlsson är också en gris” 1767 kommentarer. Kan också säga att de flesta vettiga kommentarerna verkar vara skrivna av norrmän…Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_1387
oIMG_3114
IMG_1756
IMG_3135
IMG_4525
DSC_0995
DSC_2245
DSC_1241
DSC_5971
Arkiv
Kategorier