Ironisk buggfix

lördag, 13 augusti 2011

För ett litet tag sedan skulle jag uppdatera till Microsoft Office 2010. Detta så jag har samma version hemma som jag ska lära ut i till hösten. För säkerhets skull lämnade jag kvar Office 2007 på datorn (vilket jag kollade upp att man kunde), så jag inte stod helt handfallen om något skulle strula.

Detta skulle visa sig bli ett väldigt ironiskt beslut…

Det började lite smått med att ett diagram i Excel 2010 inte såg helt korrekt ut. Y-axeln hade fel format på procentsiffrorna så jag gick in och ändrade. Då började Excel bete sig konstigt, segade ihop totalt och blev oanvändbart. Efter några tester var min gissning att språkinställningar hade med det hela att göra eftersom jag har Windows på engelska och Office på svenska. Har dock aldrig varit några problem förut.

[Bla bla bla… tråkiga detaljer om hur jag sökte på nätet i timme efter timme på både svenska och engelska utan att hitta någon lösning]

Skam den som ger sig, jag är inte kallad envis för inget. På en av de hundratals sidorna jag var inne på hittade jag en person från Tyskland som verkade ha samma problem och som också trodde det hade med språket att göra. I ett sista desperat försök körde jag då en liten fräckis.

Notera nu hur proffsen gör för att hitta information på nätet:

  • Google Translate fick översätta ”formatera axel” till tyska
  • Sökte på ”Excel 2010 Formatieren Achse”
  • Hittade en sida och använde Google Translate igen till Engelska
  • Fann där svar på mitt problem

Så, vad gjorde jag för att fixa problemet?
Avinstallerade Office 2007 naturligtvis, som jag hade lämnat kvar enbart ifall Office 2010 skulle strula. Ironi på hög nivå.

Tack Google förresten!Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
IMG_4525
DSC_4180
DSC_3608
IMG_2822
DSC_2958
IMG_1648
DSC_1322
IMG_1790
DSC_4531
Arkiv
Kategorier