Bjud in tv-tittarna!

lördag, 24 september 2011

Tv-program bjuder in tittarna mer och mer att interagera och tycka till. Vad vore ett modernt  debatt- eller talangprogram utan någon fjant som vid en dator eller skärm läser upp ”vad folk tycker” på Facebook eller Twitter? Bra sätt att göra tv lite interaktivt såklart.

Vad man däremot verkar strunta i fullkomligt är att göra det skoj för den stora massan tv-tittare i underhållningsprogrammen.

Hur många sitter inte och vill gissa låtar själv i Så ska det låta? Varför visas då inte ord- och bildskyltar hela tiden för oss tittare?

Varför får inte tittarna också chansen att vara ”blind jury” i program som The Voice och True Talent? Nej istället får vi en fullständig presentation av deltagarna redan innan de ska sjunga och vips har halva meningen med programmet försvunnit! Sedan verkar det här med att ”det är rösten som räknas” bara räknas när deltagarna väljs ut. Efter det fungerar det precis som alla andra sångtävlingar där utseende, personlighet, scenframträdande och möjligtvis röst påverkar (är man ung kille räcker det att man syns i tv).

Droppen som gjorde att det här inlägget blev av kom när jag kollade på Gester med gester. De två lagen har en hemlig medlem och ska gissa vem det är med hjälp av en charad. Då kan det ju vara kul att vara med och gissa själv hemma i soffan tänkte jag. Det tänkte tydligen inte programskaparen. Innan charaden börjar får vi nämligen reda på vem den hemliga personen är och om man skulle ”råka” blunda och hålla för öronen just då så klipper de för säkerhets skull även in personen mitt i charaden.

Det är dags att programmakarna tänker ett steg till när de kommer på sina idéer. Förresten har jag en bra idé själv; ett sångprogram som kan heta ”The Look” där det bara är utseendet som räknas. Tror det skulle vara perfekt för radio…Lämna en kommentar

Henriks Fotohörna
DSC_2285
DSC_0474
DSC_5387
oIMG_3187
IMG_1680
DSC_4185
DSC_0456
DSC_5721
DSC_2972
Arkiv
Kategorier