Excite Truck

lördag, 7 februari 2009

Spelet i korta drag

Bilspel i simplaste och bästa stil. Inte bara en massa flashig grafik och miljontals meningslösa uppgraderingar till bilarna. Istället får man enkelhet, fartkänsla och en riktigt skoj upplevelse. Man styr bilen genom att ställa Wii-kontrollen på tvären och sedan vrida på den som en ratt. När bilen är i luften – vilket är väldigt ofta – så måste man även hålla koll på lutningen framåt och bakåt för långa hopp och perfekta landningar.

Målet på varje bana är dock inte att komma först i mål, även om det är en stor fördel. Istället handlar det om att ha flest stjärnor efter målgång. Stjärnor får man bland annat genom långa hopp, krascha andra bilar eller susa genom en skog utan att krocka mot träden.

Det är inte bara tävlingar mot andra i spelet heller, utan det finns utmaningar av andra slag. Till exempel hoppa genom ringar eller åka mellan pinnar och allt självklart medan man ska åka så snabbt man kan.

Bra

  • Enkelheten
  • Lektioner på alla moment man ska behärska
  • Lagom svåra utmaningar
  • Olika nivåer när man klarar en bana, så man vill köra om och förbättra sig senare

Dåligt

  • Lite hackigt ibland när det blir för mycket damm och rök
  • Bökigt och ibland irriterande när man vill starta om en bana om och om igen via meny

Sammanfattning

Väldigt lättsamt och trevligt spel utan lull-lull och onödiga grejer som bara stör. Enkelt att komma in i även för nybörjare men ändå bra med utmaningar till mer avancerade spelare. Klarar man alla banor vill man gärna gå tillbaka och klara banorna med högre betyg så man får fler belöningar.

Betyg: 7,5 av 10

Henriks Fotohörna
DSC_2324
oIMG_1668
DSC_1385
DSC_0438
DSC_1701
IMG_4097
DSC_3770
IMG_4406
DSC_5828
Arkiv
Kategorier